Gordijnen

De ramen worden vaak geassocieerd met de architectonische lijn van het huis en komen in verschillende maten en vormen voor. De manier waarop de ramen, de meest natuurlijke focuspunten van de interieurs, versierd worden geven ons aanwijzingen over het karakter, sfeer en stijl van de kamer.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om de ramen te versieren. De meest gebruikte vorm zijn de gordijnen. Bij ons kunt u elk soort gordijn naargelang uw wensen terug vinden en laten ontwikkelen.


Soorten gordijnen

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen worden al tijden gezien als dé raamdecoratie voor een elegante en een luxueuze uitstraling, maar zijn ook te gebruiken voor praktische doeleinden, zoals het blokkeren van buitenlicht.

Vitrage

Je wilt liever geen afgesloten ramen, maar toch genieten van privacy? Dan is vitrage ideaal voor uw huis. Transparante gordijnen filteren het daglicht tot een zacht schijnsel en geven je kamer een sfeervolle aankleding.

Plisségordijnen

Wil je een sfeervolle interieur met een strakke uitstraling. Dan is de plisségordijnen de beste keuze. Het zorgt voor minder warmteverlies in je huis en is gemakkelijk te bedienen.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn ideaal om structuur aan te brengen in uw interieur of om grote ramen te bekleden. Door aan de koorden te trekken verschuiven de panelen. Een ideale zonwering, want het binnenkomende zonlicht wordt getemperd en gefilterd waardoor het licht in de ruimte vriendelijk overkomt.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn een visitekaartje van uw inrichting en creërt een warme en uiterst functioneel sfeer in uw interieur. Zo houden overgordijnen in de koude wintermaanden de warmte in huis en zorgen ze ervoor dat het in de zomermaanden lekker koel blijft binnen.

Lamellen

Lamellen zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimten. Door het kantelen van de verticale lamellen kunt u zelf de privacy en lichtinval regelen. De lamelrails is gemakkelijk zelf te monteren. Uiteraard kunnen we dit ook voor u doen. Lamellen zijn er in drie soorten beschikbaar, namelijk; pvc, aluminium en stof en ontelbaar kleuren. De rails van een lamelsysteem is heel degelijk en robuust, waardoor er een grote breedte overbrugd kan worden.

Inbetweens

Inbetween gordijnen zijn transparante gordijnen die richting dichte gordijnen gaan, deze inbetween gordijnen laten wel veel licht door maar weinig inkijk. Met inbetweens kun je werkelijk alle kanten op. Inbetween gordijnen zitten qua structuur en dikte tussen vitrage en overgordijnen in, vandaar de naam Inbetween.

Duettes

Duette gordijnen zijn decoratieve gordijnen en bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Deze gordijnen zijn vooal isolerend, eductief van warmteopname in de zomer en zorgen voor een verbeterde akoestiek in huis.

Jaloezieën

Met jaloezieën creëert u een unieke sfeer in iedere ruimte van uw huis. Deze strakke raamdecoratie is multi inzetbaar. Door de horizontale lamellen kunt u eindeloos spelen met het licht. U kunt zelf de lichtinval regelenen blijft uw privacy gewaarborgd.

Rolgordijnen

Een rolgordijn is een opgerold gordijn, waarmee op een eenvoudige manier een raam afgedekt kan worden tegen zonlicht. Er bestaan ook semi-transparant rolgordijn wat vaak gebruikt wordt voor in de woonkamers. Dit geeft meer sfeer en tempert de lichtinval.

Rails en roedes

Rails en roedes bestaan in verschillende vormen en maten en zorgen ervoor dat de gordijnen stijlvol opgehangen kunnen worden. De roede is een meer decoratievere variant van de rail en combineert het beste van twee werelden. Het strakke design van een roede en het gebruiksgemak van een rails komen samen in een railsroede. Een railsroede is bijna onbeperkt in zijn mogelijkheden en kan aangepast worden aan je woonstijl.


Laatste posts

Contact informatie

  • Adres: Dendermondsesteenweg 66, 9000 Gent, België

  • Tel.: +32 495 99 44 70

  • E-mail: info@alldecorbvba.be

Volg ons